Valpar

Kölistan stängd 24/7!

Intresset för en valp från oss har under våren och sommaren varit oerhört stort och jag har tyvärr inte haft möjlighet att svara på det stora antalet intresseanmälningar/mejl som kommit in och jag ber så hemskt mycket om ursäkt för detta.

Nästa valpkull planeras till sommaren 2021 efter Mila och jag har tidigare skrivit att vi för närvarande inte tar emot intresseanmälningar för den kullen ännu. Men på grund av att det ändå kommit in så många intresseanmälningar har jag beslutat att skriva upp alla som hittills har hört av sig och därmed stänga kölistan. 

Jag hinner i nuläget inte svara alla personligen tyvärr men om du vet med dig att du anmält intresse under våren/sommaren, fram till och med 24/7, så är du uppskriven. 

Tyvärr är det liten chans att få en valp då vi bara har planerat för en valpkull nästa sommar och oerhört många har hört av sig. Men det är ju ganska långt fram och mycket kan ändras så därför skriver jag upp alla. 

Viktigt! För att fortsätta stå med på kölistan vill jag att man hör av sig senast i februari 2021, annars tas man bort från listan. Detta för att den ska hållas aktuell och för att jag då ska kunna meddela alla vilken köplats man har. 

 

Naturligtvis växer alla våra valpar upp i vårt hus och vår trädgård som familjehundar och de blir vana vid barn och andra hundar (vi har även en whippet) och de får vänja sig vid olika ljud som kan förekomma i ett hem och i samhället. Korrekt socialisering är av yttersta vikt de första 12 veckorna och vi ser till att din valp är socialiserad med barn, olika vuxna, andra hundar, djur och andra faktorer. De får vänja sig vid halsband och koppel och de får åka bil några gånger. Tidigast vid 5 veckors ålder kan man som valpköpare komma och hälsa på valparna. Vi strävar efter att tillmötesgå valpköparens önskemål så långt det går när det gäller exempelvis kön och färg, men för att valpköpet ska bli så lyckat som möjligt för alla är det i slutändan jag som uppfödare som matchar valpköpare och valp. Vid 7 veckors ålder gör vi ett mentalitetstest på valparna, Volhards test, och efter det ser vi lättare vilka familjer och valpar som passar bäst ihop. För många familjer är Australian Labradoodle deras första hund och vi vill att alla valpköpare ska känna sig trygga. Därför erbjuder vi hjälp och support under hela hundens liv.

Valparna säljs:

ID-märkta med chip

Vaccinerade

Avmaskade

Veterinärbesiktade

Dessutom ingår:

Dolda felförsäkring 3 år

Stamträd från Svenska labradoodleklubben (Australian labradoodle är ännu ingen erkänd ras och valparna är därmed inte registrerade i SKK)

Valppaket med bland annat filt och leksak som luktar mamma, en bok om valpar och hundmat för den första tiden.

Livstidsstöd och råd från Ostkustens Australian Labradoodle

Viktigt att veta är att i enlighet med UK Australian Labradoodle Clubs, WALAs och Svenska labradoodleklubbens bestämmelser så säljs valparna som sällskapshundar utan avelsrättigheter, alltså skrivs ett kontrakt om avelsförbud. Det är även ett krav de flesta ägare av avelshanar ställer för att tikägaren ska få använda deras hane i avel. Allt detta är för rasens bästa; för att endast noga utvalda och hälsotestade hundar ska få gå i avel och på detta sätt säkerställa att Australian Labradoodle ska få fortsätta vara den sunda, mentalt stabila och härliga ras vi älskar och beundrar.